19 iulie 2024

spot_img

Video: Deversarea toxică de la mina Gold King din Colorado

Furia locuitorilor din Durango, Colorado este în creștere după ce o scurgere de ape toxice s-a produs zilele trecute în regiune. Deversarea, de la o veche mină de aur, a transformat râul Animas într-o panglică de culoare galben-portocalie. Duminică, Agenția pentru Protecția Mediului a anunțat că deversarea a fost de trei ori mai mare decât se estimase inițial – și mai mult,  nu se cunoaște încă dacă apa poluată este o amenințare pentru sănătatea oamenilor sau animalelor.

Agenția care de obicei răspunde la dezastre și-a asumat responsabilitatea pentru deversare. Scurgerea în râul Animas a produs un lichid chimic ce a cauzat niveluri ridicate de arsenic, plumb și alte metale. Afluent al fluviului Colorado,  Animas joacă un rol vital în cultura și economia zonei.

Oficialii agenției au recunoscut duminică că dimensiunea scurgerii a fost mai mare decât estimarea inițială: mai mult de 11 milioane de litri, față de cele 3,5 milioane de litri anunțate inițial.

În Plata County și orașul Durango a fost declarată stare de urgență, iar autoritățile locale estimează că aproximativ 1.000 de fântâni ar putea fi contaminate. Râul este închis pe termen nelimitat.

În ultimii ani, mina de aur Gold King, de unde s-a produs scurgerea era considerată una dintre cele două site-uri miniere cele mai poluate. Agenția de Protecția Mediului încerca să remedieze poluarea istorică când s-a produs scurgerea.

Ai mai putea citi

Ne gasiti si pe

9,020FaniÎmi place
544CititoriConectați-vă
2,830AbonațiAbonați-vă
spot_img

Cele mai recente articole