6 decembrie 2023

spot_img

Donatii lunare

Prin intermediul contribuţiilor tale lunare ne vei ajuta să monitorizăm legalitatea proiectelor miniere Certej, Băița Crăciunești și Rovina.

Donatii singulare

Cu donaţia ta de astăzi poţi susţine promovarea unei știri în mediile de socializare care să ajungă la zeci mii de cetățeni din lumea întreagă.

Investigatiile noastre

Cu sprijinul tău realizăm hărțile interactive Prădătorii resurselor -despre proiectele miniere planificate în țara noastră și adevărata amploare a distrugerii.

Donatii PayPal

De oriunde, prin PayPal. Iți mulțumim că ne sprijini și că, si pentru tine, oamenii și natura sunt mai importanți decât aurul.

Dacă doriți să faceţi o donaţie prin transfer bancar pentru susținerea activităților Mining Watch România, vă transmitem mai jos datele noastre. Nume: Asociația Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM) CIDRM asigură secretariatul rețelei Mining Watch România Cod de Înregistrare Fiscala(CIF): 18876977 IBAN Lei: RO46RZBR0000060016429328 IBAN Eur: RO18RZBR0000060016429347 Cod SWIFT: RZBRROBU

Acum ne poți sprijini activitatea, fără comisioane, direct cu cardul. Tranzacțiile pentru donațiile singulare, lunare sau pentru a susține investigațiile Mining Watch România se fac folosind serviciul www.euplatesc.ro, acesta fiind autorizat pentru a efectua tranzacții online.  Mai multe detalii despre securitatea tranzacției puteți afla pe www.euplatesc.ro.

Prin online banking Autentificați-vă în contul dumneavoastră de online banking Setați Plată Recurentă Online, Ordin de Plată Programat, Transfer Programat (numele tranzacției poate varia în funcție de bancă). Introduceți suma, perioada (ex: 12 luni) și frecvența (lunar). Introduceți detaliile beneficiarului (aflate mai jos): Nume: Asociația Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM) Cod de Înregistrare Fiscala(CIF): 18876977 IBAN Lei: RO46RZBR0000060016429328 IBAN Eur: RO18RZBR0000060016429347 Cod SWIFT: RZBRROBU

Redirecționează 2% La fel ca în anii trecuți, Codul Fiscal permite fiecărui cetățean direcționarea a 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către organizațiile non-guvernamentale. Vă invităm să susțineți Mining Watch România completând și depunând, până la data de 25 mai 2015, formularul 230 (în cazul impozitului pentru salarii) sau formularul 200 (daca ați avut alte venituri). Formularele de mai sus sunt precompletate cu datele Asociației Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu.

20% din impozitul pe profit Fiecare agent economic poate redirecționa o parte din impozitul pe profit către o organizație a societății civile. Puteți face astfel sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat statului, în limita a 0.3% din cifra de afaceri a firmei. Impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării. Vă recomandăm să contactați contabilul firmei dvs. pentru asistență în acest demers. Pentru detalii contactați-ne la numărul de telefon: 0364-104 706 sau e-mail: contact@miningwatch.ro

Baza legală pentru redirecționarea impozitului pe profit 

Codul fiscal 2008-2009 – Titlul II Impozitul pe profit Cap.II Calculul profitului impozabil, Art.21 Cheltuieli: (4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile: p) Cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările si completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplinește cumulativ următoarele condiții: 1. este în limita a 3 la mie din cifra de afaceri; 2. nu depășește mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. În limitele respective se încadrează și cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, în scopul construcției de localuri, al dotărilor, achizițiilor de tehnologie a informației și de documente specifice, finanțării programelor de formare continuă a bibliotecarilor, schimburilor de specialiști, a burselor de specializare, a participării la congrese internaționale;”