16 iunie 2024

spot_img

Mesaj de solidaritate cu activistii anti minerit din Grecia

Campania Salvati Rosia Montana isi exprima solidaritatea cu activistii de mediu greci, arestati de politie in urma evenimentelor din 17 februarie 2013, cand persoane mascate au incendiat echipamente si utilaje apartinand companiei canadiene El Dorado Gold, in Skouries, Halkidiki, nordul Greciei. Persoanele au fost arestate in lipsa unor dovezi incriminatorii.

Campania Salvati Rosia Montana nu incurajeaza sub nici o forma actiunile violente. In acelasi timp, condamnam cu tarie arestarea unor cetateni greci pentru simplul motiv ca s-au declarat impotriva mineritului cu cianuri. Cei arestati sunt activisti de mediu cunoscuti; ei au fost retinuti si li s-au prelevat probe ADN doar pentru ca sunt, in mod deschis, impotriva mineritului cu cianuri si pentru ca au participat la demonstratii, fara a exista nici o dovada directa a implicarii lor in actul de incendiere.

Consideram ca acesta nu este un comportament normal al politiei intr-un stat democratic. Acesta este un act de represiune specific dictaturilor.

Cerem autoritatilor grecesti eliberarea imediata a celor arestati si ne declaram solidaritatea neconditionata cu cetatenii greci care lupta impotriva poluarii, distrugerii naturii si otravirii oamenilor, apei si pamantului.

Ai mai putea citi

Ne gasiti si pe

9,020FaniÎmi place
544CititoriConectați-vă
2,830AbonațiAbonați-vă
spot_img

Cele mai recente articole