19 iulie 2024

spot_img

O nouă poluare a Arieșului de la mina Roșia Poieni

23 iulie 2017 – Localnicii au sesizat încă de ieri că Arieșul s-a tulburat și și-a schimbat culoarea devenind albicios -albăstrui în aval de iazul de decantare Valea Șesii al minei de cupru Roșia Poieni.

Aici este filmul deversării din 23 iulie 2017:

În ciuda filmărilor și fotografiilor din zonă, chiar a articolelor din presa locală, Garda de Mediu a negat existența unei deversări. Mai mult, a acuzat localnicii care au filmat poluarea de pe Valea Arieșului că filmările ar fi vechi și dintr-0 altă locație.

Trimite-le și tu sesizare, ca să înțeleagă că nu îi vom lăsa să bage sub preș mizeria de pe Arieș produsă de mina de cupru Roșia Poieni.

SESIZARE

Prin prezenta vă aduc la cunoştinţă faptul că în perimetrul proiectului minier Roșia Poieni a avut loc o nouă deversare cu substanțe chimice care a poluat râul Arieș. La doar trei luni de la cea mai recentă deversare, Arieșului este din nou poluat. Din noua sursa poluării provine de la iazul de decantare Valea Șesii administrat de Cuprumin.
Aici sunt linkurile cu filmările deversării din 23 iulie 2017: 
https://youtu.be/gWm9gdoHCGw
Alte 3 înregistrări, tot din 23 iulie, tot de pe Valea Arieșului: 
01 > https://youtu.be/5gA0hXe3MiQ
02 > https://youtu.be/yrAU94E5Ocw
03 > https://youtu.be/1cSlf8Z32f4
Menționez că nu voi accepta afirmația potrivit căreia filmările sunt dintr-o altă zonă și perioadă, așa cum ați afirmat deja în mod eronat.
Vă solicităm să faceţi verificarea amplasamentului de urgență şi să dispuneţi măsurile prevăzute de lege.
Cu stimă,

Nume:
Data:

Sesizare

Alte 3 înregistrări, tot din 23 iulie, tot de pe Valea Arieșului:


Compania minieră de stat Cupru Min SA Abrud a fost amendată cu suma de 100.000 de lei de Garda de Mediu Alba pentru o altă poluare accidentală, produsă în 3 aprilie 2017.Circa 6.000 de metri cubi de steril s-au scurs atunci atunci din baraj în pârâul Valea Şesei şi apoi în râul Arieş. Citeste mai mult: adev.ro/otkxmt

 

 

Ai mai putea citi

Ne gasiti si pe

9,020FaniÎmi place
544CititoriConectați-vă
2,830AbonațiAbonați-vă
spot_img

Cele mai recente articole