3 decembrie 2023

spot_img

Consecințele mineritului modern

Cererea internațională pentru aur și alte metale a declanșat interesul companiilor multinaționale pentru un noi forme de exploatare a resurselor ce implică foarte puțin respect pentru mediu. Beneficiile rămân disponibile în totalitate companiilor miniere, în timp de comunitățile locale se confruntă cu riscuri grave pentru sănătatea umană și pentru mediu natural.

Mineritul în carieră deschisă este folosit pentru zăcămintele cu concentrații scăzute, care în trecut erau considerate neprofitabile. Adâncimea carierei merge mult dincolo de limita pânzei freatice. În acest caz, apele subterane în combinație cu metale grele trebuie să fie pompate afară din carieră. Cu toate acestea, la închiderea operațiunilor miniere, apa se acumulează la baza carierei, mai ales după oprirea pompelor de apă. Mineritul în carieră deschisă, în toate etapele sale, are un impact semnificativ asupra mediului: ( a ) explorarea și exploatarea zăcămintelor, ( b ) Pregătirea operațiunilor miniere, ( c ) Exploatarea propriu-zisă și ( d ) Tratamentul ulterior al minereului obținut cu scopul de a obține o producție profitabilă pentru comercializare.

Mai multe detalii despre mineritul in carieră deschisă AICI.

Care sunt consecinţele mineritului modern putem vedea în fotografiile artistului Edward Burtynsky: peisaje dezolante, ireversibil afectate, incompatibile cu orice înseamnă viaţă, natură, cu atât mai puţin turism, agricultură etc.

Vă rugăm distribuiţi aceste imagini, poate şi cei care încă nu îşi imaginează ce înseamnă de fapt mineritul în carieră deschisă se vor lămuri.

foto: Edward Burtynsky
www.edwardburtynsky.com/

Ai mai putea citi

Ne gasiti si pe

9,020FaniÎmi place
544CititoriConectați-vă
2,840AbonațiAbonați-vă
spot_img

Cele mai recente articole