3 decembrie 2023

spot_img

Guvernele nu fac nimic pentru a opri violențele de la minele canadiene

Un raport dat publicității în octombrie 2016 de către Justice and Corporate Accountability Project, documentează peste 15 ani de violență și morți care au avut loc în apropierea minelor canadiene din America Latină.

Studiul, publicat luni, vorbește despre 44 de decese, 403 accidente și 709 arestări din perioada 2000-2015, care se leagă de 28 de companii miniere canadiene prezente în 13 țări.

Lumea trebuie să afle ceea ce fac companiile canadiene, a declarat Shin Imai, profesor de drept la Universitatea Osgoode Hall și co-autor al raportului: Violența și companiile canadiene în America Latină.

Avem nevoie de o legislație mai puternică pentru a trage la răspundere aceste companii, a mai declarat el.

Reglementările canadiene obligă societățile listate la bursă să prezinte evenimente care le pot afecta valoarea pe piață. Cu toate astea, companiile nu declară toate accidentele care au loc în proiectele lor de minerit.

În cazul companiilor documentate pentru acest raport s-a descoperit că se divulgă doar 25% din decese și doar 12% din accidente.

În luna aprilie 2016 peste 180 de organizații din America Latină au trimis o scrisoare deschisă adresată primului ministru al Canadei, Justin Trudeau, solicitându-i acestuia să ia măsuri cu privire la problemele cauzate de companiile canadiene. Peste 40% din companiile miniere care opereaza în america Latină provin din Canada.

La nivel global, Canada este criticată pentru incapacitatea de a dezvolta mecanisme mai bune de a-și organiza companiile miniere.

Articolul în original, aici.

Ai mai putea citi

Ne gasiti si pe

9,020FaniÎmi place
544CititoriConectați-vă
2,840AbonațiAbonați-vă
spot_img

Cele mai recente articole