6 decembrie 2023

spot_img

În weekend strângem semnăturile împotriva TTIP!

► Alătură-te acțiunii de strângere de semnături din Cluj! vezi detalii în textul eventului www.facebook.com/events/401692976707041

► Semnează și tu online pentru a dubla semnăturile offline: www.de-clic.ro!

Zilele trecute compania canadiană Gabriel Resources a anunțat că dă în judecată statul român pentru imposibilitatea implementării proiectului Roșia Montană. Într-un interviu din 2013, CEO-ul companiei spunea că ar putea cere compensații de 4 miliarde de dolari, de trei ori bugetul anual al Sănătății. Ar fi cea mai mare despăgubire cerută de o companie unui stat. Acesta ar putea fi doar unul din sutele de procese intentate de companiile “nemulțumite”, dacă acordul TTIP între Statele Unite și Uniunea Europeană este adoptat.

Astfel de despăgubiri ar putea deveni o regulă prin mecanismele ISDS. Companiile “nemulțumite” s-ar adresa unor curți de arbitraj comercial, ale căror audieri pot avea loc inclusiv în camere de hotel, iar arbitrii ar putea fi în același timp avocați în alte cauze. Compensațiile nesimțite de tipul celor cerute de Gabriel Resources ar putea sărăci considerabil bugetul României.

România se află în urma altor state vecine, ca Bulgaria, la numărul de semnături strânse împotriva acestor acorduri deși noi ar trebui să simțim mult mai bine pericolul.Haideți să facem cu toții un efort, online și offline, și să arătăm Europei că NU VREM TTIP să facă legea în România!

 

Ai mai putea citi

Ne gasiti si pe

9,020FaniÎmi place
544CititoriConectați-vă
2,840AbonațiAbonați-vă
spot_img

Cele mai recente articole