16 iunie 2024

spot_img

Sesizează Garda de mediu în legătură cu deversarea de la Roșia Poieni!

[ALERTĂ] Accident ecologic în desfășurare: deversare de steril din iazul de decantare de la Roșia Poieni. Sterilul toxic continuă să se scurgă în râul Aries, de azi, de la ora 12:30, printr-o galerie de la baza barajului. Deversarea continuă și în prezent.

Deversare gravă de steril din iazul de decantare de la Roșia Poieni – model sesizare Garda de Mediu

O poluare gravă a avut loc luni, 3 aprilie 2017, la iazul de decantare a sterilului de la Valea Şesii, aflat în administrarea societăţii Cupru Min SA Abrud. [1]

Potrivit primelor informaţii una dintre sondele inverse a cedat, iar sterilul a ieşit în Valea Şesii, apoi în râul Arieş.

Nu vrem ca autoritățile să mușamalizeze un asemenea eveniment! Vă rugăm să transmiteți URGENT către Garda de Mediu – folosind formularul online, sesizarea de mai jos:

SESIZARE

Prin prezenta vă aduc la cunoştinţă faptul că în perimetrul proiectului minier Roșia Poieni a avut loc o deversare de steril care a ajuns și a poluat râul Arieș. Luni, 3 aprilie 2017, de la ora 12:30 a început deversarea de steril printr-o galerie de la baza barajului.

Aici sunt linkurile cu filmările deversării:

https://www.facebook.com/claudiu.druga/videos/10155289571409917/

si https://www.facebook.com/claudiu.druga/videos/10155289813654917/

Vă solicităm să faceţi verificarea amplasamentului de urgență şi să dispuneţi măsurile prevăzute de lege.

Cu stimă,
Nume:
Data:

Sesizare

Note:

 

[1] Iazul de decantare aparţine companiei Cuprumin Abrud. Barajul are o suprafaţă de aproximativ 130 ha. Sterilul rezultat de la mina de cupru de la Roşia Poieni este deversat în Valea Şesii, unde odată era satul Geamăna.Sursa video: Ziarul Unirea

Mai multe informații în articolul: Poluare accidentală gravă în Apuseni, la iazul de decantare de la Valea Şesii. Sterilul toxic a ajuns în râul Arieş.

Foto credit: ziarul Unirea

Ai mai putea citi

Ne gasiti si pe

9,020FaniÎmi place
544CititoriConectați-vă
2,830AbonațiAbonați-vă
spot_img

Cele mai recente articole