6 decembrie 2023

spot_img

Zi de solidaritate internațională impotriva mineritului aurifer cu cianuri din Halkidiki

Mișcarea Împotriva Mineritului Aurifer cu Cianuri din Halkidiki, nordul Greciei, a anunțat pentru 9 noiembrie zi de acțiune internațională în solidaritate cu lupta lor.

La Halkidiki, compania care a obținut licentele și permisele necesare exploatării aurului este Eldorado Gold, aceeași companie canadiană care intenționeaza să exploateze și aurul de la Certej, județul Hunedoara. În Halkidiki, lupta locuitorilor a atins un moment critic.  Forțele de ordine intervin deseori cu brutalitate, aruncand gaz lacrimogen în școli, arestând femei în vârstă, și utilizând gloanțe de cauciuc. În mai multe rânduri au fost raportate bătăi cu bestialitate asupra protestatarilor.

Asemenea celor din Roșia Montană și Munții Apuseni, cei care apară pământul, apa, și patrimoniul din Halkidiki sunt fermieri și mici întreprinzători. În ultimii ani, grecii din Halkidiki și-au manifestat solidaritatea cu Roșia Montană, prin bannere și mesaje afisate la proteste. Este rândul nostru să ne arătăm SOLIDARITATEA cu grecii care lupta, la fel ca noi, pentru respectarea drepturilor omului, a naturii și a culturii.

Participă la unul din evenimentele de solidaritate ce vor avea loc azi, 9 noiembrie:
Ziua Globală de Actiune împotriva minelor de aur din Halkidiki
Eveniment în București
Eveniment în Cluj
Eveniment în Londra

Ai mai putea citi

Ne gasiti si pe

9,020FaniÎmi place
544CititoriConectați-vă
2,840AbonațiAbonați-vă
spot_img

Cele mai recente articole